8. Devz Meetup

Jučer je održan osmi po redu Design & Development Meetup Varaždin. Održava se jednom mjesečno, jedan četvrtak (kud baš četvrtak?) negdje u drugoj polovici mjeseca. Ovomjesečni meetup je bio pomalo specifičan jer je započeo panel raspravom u kojoj su sudjelovali David Baker, Fabrice Bonvoisin i Scott Steward (voditelji radionice Fast Track to Chicagoland koja se ovih dana održava u Varaždinu).

Iz prve ruke vidjeti i čuti ovako nešto je super iskustvo, u tih 45 minuta koliko je panel trajao uspjeli su prikazati da Amerika (iz perspektive startupova i tehnologije) nije samo istočna i zapadna obala, već da znatan potencijal postoji i u prostoru između (oni su se, naravno, koncentrirali na srednji zapad i Chicago). Šteta da se nisam uspio na vrijeme sjetiti pitati ih što misle o tome da se razvoj pokušava ‘gurati’ stvarima kao što su EU fondovi – pretpostavljam (prema onome što su govorili o razvoju u Chicagu) da bi rekli da je to presporo.

Nakon toga je Andrijana Jarnjak govorila o How to create a killer personal portfolio. Kako nisam dizajner nisam očekivao nešto što bi me previše zanimalo, ali nakon što je završila moram priznati da sam dobio puno jasniju sliku o tome kako bi workshop.hr trebao biti koncipiran i izgledati (kad jednog dana bude napravljen). Za kraj nam je Dino Ravnić dao prikaz GIS Cloud-a, GIS rješenja u oblaku. Bilo je zanimljivo čuti kako izgleda put jedne cloud aplikacije od prvih ideja do globalnog rješenja. Šteta jedino da se malo toga stiglo reći u tih tridesetak minuta koliko je trajalo.

Sve u svemu, još jedan znimljivi meetup. Vidimo se slijedeći mjesec…