sinisa.habek.net https://sinisa.habek.net Fri, 18 Nov 2016 17:28:26 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 https://sinisa.habek.net/wp-content/uploads/2016/11/cropped-logo-1-1-32x32.png sinisa.habek.net https://sinisa.habek.net 32 32 8. Devz Meetup https://sinisa.habek.net/2016/11/18/8-devz-meetup/ Fri, 18 Nov 2016 13:49:55 +0000 https://sinisa.habek.net/?p=14 Nastavi čitati 8. Devz Meetup]]> Jučer je održan osmi po redu Design & Development Meetup Varaždin. Održava se jednom mjesečno, jedan četvrtak (kud baš četvrtak?) negdje u drugoj polovici mjeseca. Ovomjesečni meetup je bio pomalo specifičan jer je započeo panel raspravom u kojoj su sudjelovali David Baker, Fabrice Bonvoisin i Scott Steward (voditelji radionice Fast Track to Chicagoland koja se ovih dana održava u Varaždinu).

Iz prve ruke vidjeti i čuti ovako nešto je super iskustvo, u tih 45 minuta koliko je panel trajao uspjeli su prikazati da Amerika (iz perspektive startupova i tehnologije) nije samo istočna i zapadna obala, već da znatan potencijal postoji i u prostoru između (oni su se, naravno, koncentrirali na srednji zapad i Chicago). Šteta da se nisam uspio na vrijeme sjetiti pitati ih što misle o tome da se razvoj pokušava ‘gurati’ stvarima kao što su EU fondovi – pretpostavljam (prema onome što su govorili o razvoju u Chicagu) da bi rekli da je to presporo.

Nakon toga je Andrijana Jarnjak govorila o How to create a killer personal portfolio. Kako nisam dizajner nisam očekivao nešto što bi me previše zanimalo, ali nakon što je završila moram priznati da sam dobio puno jasniju sliku o tome kako bi workshop.hr trebao biti koncipiran i izgledati (kad jednog dana bude napravljen). Za kraj nam je Dino Ravnić dao prikaz GIS Cloud-a, GIS rješenja u oblaku. Bilo je zanimljivo čuti kako izgleda put jedne cloud aplikacije od prvih ideja do globalnog rješenja. Šteta jedino da se malo toga stiglo reći u tih tridesetak minuta koliko je trajalo.

Sve u svemu, još jedan znimljivi meetup. Vidimo se slijedeći mjesec…

]]>
13 godina https://sinisa.habek.net/2016/11/11/13-godina/ Fri, 11 Nov 2016 15:32:28 +0000 https://sinisa.habek.net/?p=9 Nastavi čitati 13 godina]]> Bilo je to točno prije 13 godina – na današnji dan, 11.11.2003. sam registrirao domenu habek.net. Ako vam nije baš jasno što je točno internet domena, možete na to gledati kao na neki oblik adrese – mjesto na kojem se nalazite ili mjesto na kojem vas se može naći. Podosta slično tome da posjedujete zemljište u stvarnom svijetu. Možete na tom mjestu ‘graditi’ što hoćete, što god napravili preko domene će se uvijek moći doći do toga. Kao što ste sa vlastitim zemljištem svoji na svome u stvarnom svijetu, sa vlastitom domenom ste svoji na svome u virtualnom. Povodom trinaeste obljetnice toga da sam ‘virtualno svoj na svome’ napravio sam blog na sinisa.habek.net.

Priložena fotografija ivanečke špice je iz rujna 2003. Iako nije baš nabolje kvalitete (nažalost, to je jedina takva koju imam), čini mi se da najbolje prikazuje koliko je vremena prošlo u tih 13 godina.

]]>